Saturday, 28 February 2015

Saturday, 28 February 2015





. . .

ALHAMDULILLAH


210215
. . .







                                                

Thursday, 8 January 2015

#01 Update : Love Riddles ^^

Thursday, 8 January 2015

. . .
Assalamualaikum. Hi. 
Sihat semua? Hope korang semua enjoy baca cerita dalam blog yang tak seberapa ni. Tak banyak pun ada. Sekarang pun still ada beberapa cerita yang on-going and terpaksa di hold dulu atas sebab2 tertentu. Peminat Kisah Kita dan Dia Tutorku??. Sabar ye. Insya-Allah masuk juga nanti entry terbaru. Ok. Sebelum makin merapu ke benda lain. Kita balik ke topik asal.
. . .

Alhamdulillah. 
Latest update untuk novel Love Riddles. Ternampak gambar ni tadi. Saja nak share dalam blog sebab cover Love Riddles nampak cantik sangat dalam gambar ni. Hehehe. Tak sabarnya nak tengok depan2. Hehehe. 



. . .

Peminat2 Luth and Naural jangan lupa nantikan novel ni. Pembaca yang lain jangan lupa tinggalkan jejak anda. Dapat berkenalan nanti. ^_^ Ok. Jumpa lagi nanti. Bye. Assalamualaikum. 



Lots of love ...
<MISZTYRA - 2015>


Sunday, 4 January 2015

Love Riddles

Sunday, 4 January 2015

. . .

Assalamualaikum. 
First entry untuk tahun ni. Yeay! Korang semua sihat x? Apa azam tahun baru ni? Dah ada? Eh. Banyak pulak soalan. Hahaha. Dah lama tak merapu dalam ni. Tu yang terexcited sikit. Ok. Tak nak merapu panjang sangat.  Alhamdulillah. Azam saya untuk tahun ni ada satu yang dah tercapai. Syukur..syukur.. alhamdulillah. 

. . .

Akhirnya.... Love Riddles dah keluar dalam web p2u. Happy. Korang semua peminat2 Luth dan Naural jangan lupa dapatkan cerita ni. Dekat pasaran rasanya belum ada lagi. Baru ada dalam web dulu. Boleh beli online. Ada diskaun rm3 dan free postage tau. Dapat jadi antara pembaca terawal pulak tu. Best2! Rugi kalau tak beli.. ^^ 


. . .

Alhamdulillah. Seperti yang dah dijanjikan dulu. Ni nak tunjukkan cover lover riddles yang super awesome tu. Cantik tak? Kreatifkan designer cover ni. Thanks En. designer cover Love Riddles. Credit untuk anda. ^_^


. . .

Bagi peminat2 semua jangan lupa tinggalkan jejak di bawah. Yang dah baca cerita ni dalam blog ada kelainan sikit dalam versi bercetak ni. Atas permintaan ramai juga. Saya panjangkan lagi cerita. Yeay! Baru enjoy lebih sikit baca. Ok. jemput baca official sinopsis Love Riddles. Versi cetakan. ^_^


p/s : Yang belum baca di blog.. baca lah dulu ye. Bagi komen anda mengenai karya terbaru dari saya ni. Kalau suka nanti boleh dapatkan karya ni. 

Ainun Naural gadis universiti yang biasa. Dirinya yang suka bermain gitar di bawah pokok di padang UKM menjadi perhatian seseorang yang sering melihatnya dari jauh. Dia tidak pernah menyangka bahawa kehadiran lelaki bertopi itu di dalam hidupnya akan membuatkan cik hatinya berdegup kencang. Saat dirinya basah ditimpa hujan, jejaka misteri itu payungkan, saat dirinya kebasahan, jaket lelaki itu disarung ke badannya yang dingin.
Naural tak nafikan yang dia mula menyukai jejaka yang sering melindungi dirinya dari jauh itu. Namun saat cinta dihulur kepadanya, Naural seperti kaku.
“Sudi awak jadi kekasih saya?”
“Tapi semua ni macam awal lagi. Kita pun baru kenal, kan?”
Jejaka bertopi terus menghilang selepas itu. Naural cuba menjejaki ke bilik piano yang pernah dia dan jejaka bertopi kunjungi bersama, tetapi apa yang dia jumpa hanyalah... bilik yang berdebu dan kotor! Adakah dia hanya bermimpi selama ini?
Kehadiran Luth, jejaka pujaan ramai di dalam hidup Naural, mengembalikan senyuman wanita itu. Cik hati Naural mula terjatuh lagi. Tapi kehadiran Marysa membuatkan cinta yang baru bertunas, layu kembali.
Nak kenal siapa saya? Jom main Love Riddles dengan saya... :P
Teka-teki yang diterima daripada seseorang bagai mengalihkan perhatiannya daripada kekecewaan dengan cinta tak kesampaiannya dengan Luth.
(i) [sqrt(cos(x))*cos(300x)+sqrt(abs(x))-0.7)*(4-x*x)^0.01, sqrt(6-x^2), -sqrt(6- x^2) from -4.5 to 4.5] (you)
Sebaris teka-teki ini merungkaikan segalanya. Ia sebuah graf cinta! Antara jejaka bertopi, Luth dan pemberi teka-teki, siapa akhirnya cinta terakhir Naural? 
. . .
Jumpa lagi nanti. Assalamualaikum.
. . .
Lots of love,
<MISZTYRA - 2015>

Saturday, 27 December 2014

H.I.A.T.U.S

Saturday, 27 December 2014
. . .

Assalamualaikum semua. 
Semua sihat tak? Entry ni just untuk maklumkan tak ada entry terbaru sehingga hujung tahun ni. (Tinggal beberapa hari aje pun nak masuk tahun baru.. hehehe). Maaf kalau ada yang menanti. Kita tunggu tahun depan sama2 eh. Insya-allah ada lagi banyak update terbaru akan masuk. Amin...

. . .

List cerita untuk tahun depan :-

* Polaroid
         * Dia tutorku?? 
   * Kisah Kita

. . .

Azam tahun baru :-

1. Nantikan cetakan novel Love Riddles
           2. Nak peluk novel Love Riddles ketat2.. hehehe
    3. Siapkan manuskrip untuk hantar dicetak
           4. Kumpul idea untuk novel terbaru. Insya-Allah

. . .


Sebelum tu.. jom sama2 kita doakan semoga mangsa-mangsa banjir tabah dalam menghadapi dugaan ni dan berada dalam keadaan sihat2 semuanya. Amin..




. . .

Ok. Assalamualaikum. Jaga diri baik2 semua. Insya-allah tahun depan kita jumpa lagi. 

Wasalam...


Lots of love
<MISZTYRA - 2014>
Kehidupan seorang penulis © 2014